Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

de - Andreea - in Paste, 26 Oct 2015 | 3461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr spaghete tip Rigate

Pentru chiftelute:

  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 3 cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura patunjel
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper

Pentru sos :

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 700 gr suc de rosii
  • 10 frunze busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

In plus :

  • parmezan ( optional)
  • ulei ( pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute si sos de rosii:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim .

Punem intr-un castron carnea,cartofii,parmezanul,patrunjelul ,ouale,usturoiul curatat si pisat ,sare si piper dupa gust si amestecam bine ingredientele. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20-30 minute. 

Scoatem castronul de la frigider si din compozitie formam chiftelutele , apoi le prajim in ulei incins. Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . 

Punem intr-o tigaie untul impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca.Adaugam apoi sucul de rosii ,zaharul, potrivim de sare , piper ,adaugam jumatate pahar cu apa si lasam la fiert la foc mic pana ce sucul scade .

Spre final adaugam busuiocul proaspat si chiftelutele si lasam in continuare la fiert, la foc mic pentru alte 10 minute. 

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le fierbem pentru 10 minute amestecand din cand in cand . 

Scurgem pastele de apa , le asezam in farfurie si servim impreuna cu sosul de rosii si chiftelute, presarate optional cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

- Andreea - 1

27.10.2015, 13:14

Anca

laura_n 1

27.10.2015, 15:09

- Andreea - 1

27.10.2015, 16:35

Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii